Handbagage voortaan betaald?

Handbagage voortaan betaald?

Nieuwerkerk aan den IJssel, 12-02-2020;

Betalen voor handbagage… Het is een idee dat de meeste Nederlanders niet zal aanstaan. Toch lijkt dit wel de realiteit te worden, zo is vandaag in de Telegraaf te lezen. Transavia brengt vanaf eind maart als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij kosten in rekening aan reizigers die hun handbagage gegarandeerd bij zich willen houden.

„Als onze passagiers zeker willen zijn dat hun rolkoffer of rugzak in de cabine meegaat, kost dat tien tot dertig euro per retourvlucht extra”, zegt een woordvoerster van Transavia. Alleen een handtas en bijvoorbeeld laptop kunnen volgens haar altijd mee. „Als reizigers toch gratis hun grotere stukken handbagage aan boord bij zich willen houden, is de kans groot dat ze alsnog het ruim in gaan, want de plek in bagagebakken bij zitplaatsen is beperkt. We gaan daar scherper op toezien, net als op toegestane afmetingen en maximaal gewicht.”

Buitenlandse prijsvechters als Ryanair en Wizzair zijn al bezig met het rekenen van meerkosten voor handbagage. „Dat levert veel geld op. Vergelijkbaar met bijbetalen voor stoelkeuze. Als je het niet doet, zit je vaak niet bij elkaar of erg krap in een middenstoel. Dat wil niemand”, aldus een vliegexpert.

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/244861288/betalen-voor-handbagage

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0180 391 200 of mail
naar verkoop@debasisbv.nl.

Vanzelfsprekend kunt u ook het contactformulier gebruiken:

De BASIS TV

De nieuwste producten, handige instructies, demonstratievideo’s en promotiemateriaal; u vindt het allemaal op ons Youtube kanaal

Social media

De laatste updates in hapklare blokken. Volg DE BASIS B.V. ook op social media en wees er als eerste bij.

Nieuws

Vanzelfsprekend kunt u voor het laatste nieuws ook terecht op onze website. Heeft u zich trouwens al ingeschreven voor de nieuwsbrief?